برند سازی جغرافیایی و اهمیت آن

به مراحل برندسازی یک محل ، مکان ، شهر یا روستا برند سازی جغرافیایی می گویند. در دنیای امروزی که یکی از خصوصیات آن گسترش راه های ارتباطی در زمینه های مختلف است. افراد از سراسر دنیا به خوبی و به راحتی می توانند با سایر مکانهای دیدنی دنیا آشنا شده و به راحتی به […]

به مراحل برندسازی یک محل ، مکان ، شهر یا روستا برند سازی جغرافیایی می گویند. در دنیای امروزی که یکی از خصوصیات آن گسترش راه های ارتباطی در زمینه های مختلف است.

افراد از سراسر دنیا به خوبی و به راحتی می توانند با سایر مکانهای دیدنی دنیا آشنا شده و به راحتی به آنجا سفر کنند. به همین دلیل صنعت و برندسازی گردشگری روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و ثروت زیادی برای کشورها به دست می آورد. به همین دلیل بسیاری از مکانهای جغرافیایی که ویژگی های منحصر به فردی دارند تلاش می کنند محل جغرافیایی خود را به جهانیان معرفی کرده و گردشگرانی را جذب کنند. بنابراین شروع به برند سازی محل جغرافیایی خود می کنند.

امروزه مانند سایر برند سازی ها ، شهرها و مکانهای جغرافیایی به طور جدی در حال برند سازی و رقابت با رقیبهای خود هستند. در برند سازی جغرافیایی تلاش می کنند ویژگی های یک محل جغرافیایی را چنان در ذهن مخاطبان تصویر سازی کنند که آنها ترغیب به بازدید از آن مکانهای جغرافیایی شوند. برند سازی و در مرحله بعدی ، توسعه صنعت گردشگری در یک مکان جغرافیایی به رشد و توسعه اقتصادی آن مکان نیز بسیار کمک می کند و درآمد سالانه آنها را افزایش می دهد.

بسیاری از کشورها در دنیا هستند که از منابع طبیعی و سرمایه های طبیعی بسیار کمی برخوردار هستند به همین دلیل، صنعتی مانند صنعت گردشگری را توسعه داده اند و توانسته اند با برند سازی جغرافیایی به کشورهای ثروتمند جهان تبدیل شوند.

امروزه همه شهرها و کشورها به اهمیت برند سازی جغرافیایی پی برده اند. به همین دلیل است که سرمایه های زیادی را برای برند سازی محل جغرافیایی خود صرف می کنند. حتی رقابت کشورها برای میزبانی بسیاری از رویدادهای بین المللی به این دلیل است که مردم سایر کشورها یا شهرها را با ویژگی های شهرهای خود آشنا کنند و  آنها را به عنوان گردشگر برای سفر به شهر یا کشورشان ترغیب کنند.

گاهی به اشتباه ممکن است مدیران شهرها و کشورهای مختلف این طور فکر کنند که می توانند از راهبردهای برند سازی که دیگران استفاده کرده اند به موفقیت برسند. از آنجایی که هر مکان جغرافیایی ویژگی ها و جنبه های منحصر به فرد خود را دارد بهتر است در استراتژیهای برند سازی این مکانها نیز از راهبردهای ویژه و منحصر به فردی استفاده شود. به چند راهبرد در برند سازی جغرافیایی در ادامه اشاره می شود.

یک) شناسایی نقاط ضعف و قوت

شناسایی جنبه های مختلف ضعف و قوت یک مکان به شما دید وسیع و عمیق تری می دهد که مسیر شما در برند سازی آن مکان را مشخص می کند.

دو) تحقیقات منسجم

سعی کنید تحقیقات علمی و منسجمی در خصوص پتانسیل ها و شرایط یک مکان جغرافیایی داشته باشید. نتیجه این تحقیقات و اطلاعات موثقی که به دست می آورید به شما کمک می کند تا ظرفیتهای گردشگری و برند سازی محل جغرافیایی خود را به خوبی بشناسید.

سه) شناسایی رقیبان

حتماً مکان های مختلفی هستند که ممکن است ویژگی های جغرافیایی شما را داشته باشند و مدیران آنها قصد تشویق گردشگران به سفر به مکانهای آنها را داشته باشند و برنامه یا راهبردی را پیاده کنند که گردشگران به جای انتخاب سایر مکانها برای تفریح و گردشگری ، منطقه جغرافیایی آنها را انتخاب کنند. بهتر است رقیبهای جدی خود در این زمینه را بشناسید و راه های موفقیت آنها را کشف کنید. همچنین با شناسایی رقیب به این نتیجه می رسید که چه اقداماتی باید انجام دهید تا مخاطبان را بیشتر جذب خود کنید تا جذب رقیبتان نشوند.

چهار) برنامه ریزی های طولانی مدت

برای موفقیت هر برندی ، لازم است برنامه های بلند مدت وجود داشته باشد. برند سازی جغرافیایی نیز از این قاعده مستثنی نیست و لازم است برنامه ریزی های کلان و طولانی مدت برای آن داشته باشید.

پنج) انواع برند سازی

محل جغرافیایی شما می تواند با عناوین مختلف برند سازی شود. به عنوان مثال، شهر شما ممکن است به عنوان مرکز تفریحی ، ورزشی ، منابع طبیعی ، دانشگاهی یا تحقیقاتی و غیره برند سازی شود.

با انجام موارد ذکر شده به خوبی به این نتیجه خواهید رسید که محل جغرافیایی شما دارای هویت و برندی شده که در ذهن مخاطبان برای خود جایگاه ویژه ای دارد.


موضوعات مرتبط :

مراحل تدوین استراتژی برند شهرسازی

۷ اصل اساسی در برندسازی گردشگری

نظر شما